CE ESTE PLM
Ce este PLM

Product Lifecycle Management (PLM) permite companiilor să îşi gestioneze eficient, din punct de vedere al costurilor, întreg ciclul de viaţă al unui produs de la idei la proiectare şi producţie, până la service şi reciclare. Proiectarea asistată de calculator (CAD), fabricaţia asistată de calculator (CAM), simularea asistată de calculator (CAE), gestionarea datelor despre produs (PDM) şi fabricaţie digitală converg prin PLM.
PLM sprijină inovarea continuă prin extinderea aplicaţiilor pe lăţime şi în adâncime, extindere necesară pentru a valida şi gestiona digital în detaliu datele despre produse şi procese.
Software - ul PLM redefineşte business-ul
Product Lifecycle Management este o abordare de business integrată – o abordare axată la toate aspectele ciclului de viață a unui produs.PLM îţi permite să iei decizii unitare, bazate pe informaţii la fiecare etapă din ciclul de viaţă al produsului. Soluţiile PLM determină o platformă coezivă pentru:
  •     Optimizarea relaţiilor de-a lungul ciclului de viaţă şi în organizatie
  •     Maximizarea valorii duratei de viaţă a portofoliului de produse ale afacerii dvs.
  •     Crearea unui sistem unic de înregistrare pentru a sprijini diversele nevoi de date
Soluțiile PLM din portofoliul Siemens Industry Software

Teamcenter
este cel mai utilizat software PLM. Teamcenter dă forţă inovaţiei şi îmbunătăţeşte productivitatea prin conectarea oamenilor implicaţi în dezvoltarea şi fabricarea produselor cu cunoştinţele despre produs şi procese, de care au nevoie pentru a reuşi.

NX oferă cea mai largă suită de aplicaţii CAD/CAM/CAE integrate şi complet asociative din industrie. NX atinge întreaga gamă de procesele de dezvoltare în proiecarea de produs, fabricaţie şi simulare, care permite companiilor să încurajeze utilizarea celor mai bune practici prin captarea şi reutilizarea cunoştinţelor despre produs şi proces.

Seria Velocity
este o familie cuprinzătoare de soluţii modulare şi integrate care aduc PLM-ul în IMM-uri:

    Solid Edge with synchronous technology
    Femap
    CAM Express
    Teamcenter Express.

Tecnomatix este un portofoliu complet de soluţii de fabricaţie digitală care livrează inovaţie prin corelarea tuturor disciplinelor din fabricaţie împreună cu ingineria produsului - de la procesul de amplasare şi proiectare a întreprinderii, la procesul de simulare şi validare până la executarea în fabricaţie. Tecnomatix este construit pe fundaţia PLM numită platforma Teamcenter de fabricaţie şi oferă cele mai versatil set de soluţii de producţie existent pe piaţă, astăzi.
Viitorul PLM

Piaţa de PLM creşte mai repede decât orice alte pieţe de software dedicate gestionării întreprinderilor. Siemens PLM Software se angajează să creeze soluţii de care clienţii au nevoie pentru a rămâne lideri într-un viitor dominat de PLM.