Femap
FEMAP

Femap este o aplicaţie inginerească de simulare avansată care creează modele de analiză cu element finit unor produse şi sisteme complexe şi – la final - afişează rezultatele.Femap poate modela virtual componente, ansamble sau sisteme şi poate determina comportamentul lor într - un mediu de operare stabilit. Femap are la bază un set avansat de tehnologii deschise care îi dau posibilitatea de a lucra simplu şi uşor în orice mediu de simulare din domeniul ingineriei.

Femap 11 crește performanța grafică, de acces și de afișare a datelor datorită cartelei de memorie grafică, care îmbunătățește semnificativ rotația dinamică a modelelor de mari dimensiuni. Și această nouă versiune Femap continuă să extindă suportul pentru NX Nastran și să ofere îmbunătățiri considerabile.

Femap 11 oferă o viteză de acces a datelor de până la 25 de ori mai mare decât versiunea anterioară și reduce utilizarea memoriei cu până la 80 %, oferind un fișier model mai mic și  mai ușor de gestionat. În plus, rotația modelelor mari, complexe, este de cel puțin 5 ori mai rapidă decât versiunea anterioară. Datorită acestor îmbunătățiri, inginerii pot accelera analiza cu element finit, menținând în același timp calitatea și performanța produselor. Productivitatea inginerească este asigurată în continuare de

Femap 11, acest lucru simplificând modificarea și permițând moștenirea modelelor cu elemente finite, care anterior aveau nevoie de ore pentru a fi realizate, iar acum pot fi actualizate în doar câteva minute.

Beneficiile soluției:
  • Economii semnificative de timp, cu rezultate superioare de gestionare a datelor pre și post-procesare;
     
  • Manipularea mai rapidă a modelului cu performanțe îmbunătățite privind partea grafică;
     
  • Transferul mai ușor de date al modelului structural cu caracter confidențial prin metoda superelementelor externe;
     
  • Creșterea productivității odată cu actualizarea sau remeshing-ul modelelor mai vechi.
Atașarea datelor externe la baza de date Femap

Rezultatele obținute în NASTRAN pot fi acum atașate bazei de date Femap și accesate în mod direct, ceea ce este preferabil citirii și importului datelor, rezultate în baza de date într-o analiză separată. Astfel accesul la date este mult mai rapid în special pentru tipurile de analize, cum ar fi răspunsul neliniar sau tranzitoriu. Prin urmare, productivitatea pentru post-procesare este îmbunătățită în mod semnificativ. Menținerea datelor externe rezultate în acest mod minimizează dimensiunea bazei de date Femap și face ca datele rezultate să fie mult mai ușor de gestionat.

Descărcați broșura Femap