NX
 
NX

Soluție unitară compusă din aplicații CAD, CAM, CAE și PDM care transformă procesul de dezvoltare al produselor, asigurând reducerea pierderilor, creșterea calității, diminuarea ciclului de dezvoltare și livrarea produselor corecte şi conforme.

NX 10 aduce îmbunătăţiri extinse ale capacităților NX la nivel de proiectare, simulare și fabricație, asigură creșterea productivității, luarea deciziilor mai inteligente și, implicit, livrarea de produse calitativ superioare. NX10 include noi funcții și inovații tehnologice care oferă o flexibilitate sporită de dezvoltare a produsului și de până la 5 ori mai multă productivitate, înlăturând vechile paradigme legate de flexibilitate și productivitate în lucrul cu date 2D și ansambluri de mari dimensiuni.

NX 10 include, de asemenea, o integrare mai strânsă cu tehnologia PLM, un mediu de lucru activ la nivelul funcționalităților CAD / CAM / CAE. Îmbunătățirile în NX 10 vizează crearea de valoare prin abordarea problemelor comune mai multor industrii, cum ar fi: industria auto, industria aerospațială, de construcții navale, produse de consum și altele.

Prin ilustrarea de noi progrese considerabile, cum ar fi introducerea Synchronous Technology 2D, îmbunătățiri la nivelul Synchronous Technology 3D și introducerea tehnologiei 4 th Generation Design, soluția NX10 oferă o flexibilitate de proiectare fără precedent și o creștere semnificativă a productivității.

Beneficiile soluției:

 • O nouă interfață de tip Ribbon Bar, complet personalizabilă, ce grupează comenzile asemănătoare în tab-uri (similar cu interfața Office), simplificând și descongestionând mediul de lucru.
   
 • Creșterea semnificativă a performanței prin reducerea numărului de feature-uri ce trebuie actualizate după o modificare a modelului, mărind foarte mult viteza actualizării, în special la piesele foarte mari și complexe. De asemenea, nu mai este nevoie să actualizați tot modelul, putând controla ce anume feature-uri să se actualizeze. Beneficiind de avantajele procesoarelor multi-core, modelele se deschid și actualizează mult mai ușor.
   
 • Schițele au devenit mai ușor de creat și editat prin introducerea tehnologiei Synchronous Technology 2D, ce lucrează într-un mod similar cu cea 3D folosind comenzi simple de tragere a elementelor din schiță.
   
 • Îmbunătățirea tehnologiei Synchronous Technology 3D, prin posibilitatea de a edita direct și muchiile unui solid (până acum era posibilă doar editarea fețelor).
   
 • Noi comenzi legate de modelarea feature-urilor: crearea rapidă a nervurilor complexe, înclinarea (Draft) și divizarea fețelor se poate face acum și plecând de la o suprafață neplanară, posibilitatea de a înfășura și desfășura suprafețe și curbe etc.
   
 • Îmbunătățirea modelării inter-part (Wave) prin modalitatea mai ușoară de a lega geometrie între componente.
   
 • Introducerea tehnologiei 4th Generation Design prin care se pot crea și gestiona ansambluri extrem de mari (zeci, sau chiar sute de mii de componente), funcționalitate foarte utilă în industria auto și de construcții navale.
   
 • Introducerea unei noi constrângeri în ansamblu (Align/Lock) ce permite constrângerea totală a elementelor cilindrice (șuruburi, știfturi) dintr-o singură comandă.
   
 • Comanda de multiplicare a componentelor a fost reconcepută pentru a permite crearea unor matrice mult mai evoluate (similar cu Pattern Feature).
   
 • Modulele Drafting și PMI sunt mai ușor de utilizat și învățat prin alinierea interfeței cu a celorlalte module din NX; crearea și editarea obiectelor se face acum în același mod; multe acțiuni au fost simplificate prin reducerea mișcărilor și a numărului de click-uri.
   
 • NX CAM permite un control mult mai bun asupra zonelor de prelucrare, programarea mai rapidă a pieselor în mai multe setup-uri etc.
   
 • Au fost introduse noi tehnici cu privire la prelucrarea bazată de feature-uri (Feature based Machining), prelucrarea cu freze de tip T (se poate prelucra acum atât cu partea inferioară cât și cu cea superioară).
   
 • Posibilitatea de a transforma automat traiectorii de 3 axe în unele de 5, prin înclinarea axei frezei, pentru a evita coliziunile cu portscula și pentru a prelucra zonele de subtăiere.

Descărcați broșura NX9